IMG_4358.jpgWie zijn wij

Het Score Jazz Orchestra is een groep muzikanten die het leuk vinden om een aantal keer per jaar met elkaar muziek te maken. SJO wil een bigband zijn met een eigen en erkende plaats in de muziekscene van Noord- en Midden-Limburg en van de (Eur)regio.

SJO onderscheidt zich van andere muziekgezelschappen door op projectbasis te werken en in enkele weken tijd een avond/middagvullend programma in te studeren. In beginsel wordt twee keer per jaar een project uitgevoerd. Hierbij staan de muzikale roots van het orkest centraal: het brede spectrum van jazz en verwante muzieksoorten. De voorbereiding beoogt een gedegen interpretatie van de gekozen stukken. De afronding bestaat uit een weekend met twee uitvoeringen. Het streven is om ieder project een (inter)nationaal bekende professionele solist uit te nodigen. Ook willen wij een podium bieden aan een talentvolle regionale amateursolist. Daarnaast willen we een vanzelfsprekende optie zijn voor evenementen met een brede uitstraling, die een muzikale omlijsting op hoog niveau vragen, als zelfstandige band maar ook als begeleidingsorkest van een “beroemde” artiest. Eventueel kan dit betekenen dat we buiten het jazz-genre treden.

Enkele gastsolisten die in het verleden hebben meegespeeld zijn: Peter Tiehuis, Ferdinand Povel, Jiggs Wigham, Ack v Rooyen, Bertill Strandberg, Eef Alberts, Anton Goudsmid, Eric Vloeimans, Ruud Breuls, John Ruocco, Thijs van Leer.

De band bestaat uit een vaste groep (semi-)professionele en zeer ervaren amateurmusici uit Noord- en Midden-Limburg, die hun deelname aan het SJO als pure liefhebberij zien.

Trompet sectie: Jos Wetzels, Jan Peulen, Louise v/d Brand, Jack Geerlings, Emiel Sillen.

Trombone Sectie: Ruud Brouns, Robert Wulms, Christel Jacobs, Ton Segers.

Sax sectie: Rob Bruil, Wil Koenen, Remco Slagter, Maurice Lucassen, Rob v Well.

Ritme sectie: Joep Killaars, Arthur Geurts, Winus koolen, Luc Jacobs.

Jack Geerlings - Voorzitter

Rob v well - Penningmeester.

Leo beckers - Algemeen bestuurslid/manager

Frank Steeghs - Algemeen adviseur

Ruud brouns - Secretaris