IMG_5353.jpgLaatste Nieuws
Voorjaar project 2015

De gast solisten zijn niemand minder dan de trombonisten Jiggs Whigham èn bertil strandberg. Deze twee trombonisten van wereld formaat zullen ieder geweldige stukken ten gehore gaan brengen maar zeker ook samen spelen. Dus zorg dat je erbij bent op 19 april bij Poppodium Grenswerk. aanvang 15.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij www.grenswerk.nl

 

Op 19 april 2015 zal het voorjaar project van 2015 plaatsvinden in de Poptempel grenswerk. We hebben weer een superieure line-up van nationale en internationale solisten van wereld formaat. Wie dat zijn word snel bekend gemaakt. Dus let op, 19 april, deur open 14.30 aanvang 15.00 uur.

 
Najaar 2014

Afgelopen 7 december 2014 hebben we weer een geweldig optreden in Grenswerk gehad. Grenswerk is de nieuwe Poptempel van Venlo. De vervanger van Perron 55 waar heel wat jaren onze concerten hebben plaatsgevonden. Onze line-up was uniek te noemen, nl niemand minder dan trompettist Eric Vloeimans, hammond organist Carlo de Wijs en onze eigen plaatselijke held Baer Traa. het bezoekers aantal was ook uniek te noemen. Er waren maar liefst 224 jazz liefhebbers die de weg naar Grenswerk gevonden hadden. Onze solisten waren erg goed in vorm deze middag en hebben het beste van zich laten horen.

 
6 april voorjaarsconcert 2014

Het voorjaarsproject 2014 zal plaatsvinden op 6 april. We zijn alweer in volle gang om het concert vorm te geven. Niemand minder dan Ge Titulaer zal deze middag enkele zangnummers ten gehore brengen.

De professionele carrière van zanger, componist en multi-instrumentalist Gé  Titulaer begon bij de popgroep Pat Cool met de succesvolle door hem gecomponeerde debuutelpee Daybreak.

Ook als zangsolist wist Gé zijn weg te vinden. De eerste solo-elpee What’s New -geproduceerd door Cees Schrama - werd meteen onderscheiden met een Edison. Hij werd als solist uitgenodigd om mee te doen aan het Nordring Festival in Helsinki. Tezamen met Charly Mariano, Ack van Rooijen en Greetje Kauffeld wint hij dit spektakel en geldt vanaf dat moment als een belangrijke ontdekking. Vooraanstaande muziekjournalisten plaatsen hem op één lijn met namen als Frank Sinatra, Tony Bennett en George Benson. Vanuit heel Europa ontvangt hij uitnodigingen voor concerten, tv-shows en radioprogramma’s. In zijn carrière deelde Gé het podium met wereldsterren als Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Clark Terry, Norma Winston, Diane Schuur, John Clayton en vele anderen.

Zijn meest recente concertreizen brachten hem naar New York in 2004 en met het fantastische orkest van de Koninklijke Luchtmacht verzorgde hij in juni 2005 concerten in Canada. In het voorjaar van 2009 gaf hij met pianist Edwin Schimscheimer een aantal concerten in Noord-Spanje.

Met zijn nieuwe vaste trio wordt een live-cd voorbereid die de projectnaam G4fun heeft meegekregen. Naast pianist, componist en arrangeur Edwin Schimscheimer maken ook drummer Niek van Wiggen en bassist Jasper Somsen hiervan deel uit.  Op naam van Gé  staat een tiental cd’s, waarvan de cd What’s New bekroond werd met een Edison.

ook zal Jennifer Bakx, een studente van Ge Tiulaer enkele nummers zingen.

Jennifer

Ooit begonnen met het zingen van verschillende muziekstijlen zoals rock, pop en zelfs house op verschillende podia en in de opnamestudio,

verloor Jennifer haar hart aan jazz toen zij op 20-jarige leeftijd naar het Conservatorium van Hilversum ging.

De speelsheid, romantiek en de warmte van jazz sluiten goed aan bij haar stem en haar karakter.

Zij heeft geruime tijd met haar gezin in het buitenland gewoond. Kort na haar terugkeer naar Nederland in 2011 zette zij haar zangcarrière

hier met veel passie en plezier voort, gecoacht door vocalist Gé Titulaer.

 
Najaarsproject 2013

Hallo beste muziek liefhebbers,

Trompettist Teus Nobel (1982) is momenteel een van Neerlands meest gevraagde mucisi in de jazz- en popscene. Op zijn palmares staan artiesten als Do, Caro Emerald,Lee Towers en Frank McComb (US), naast bands als Kyteman Orchestra, Wicked Jazz Sounds, Rotterdam Jazz Orchestra en Monsieur Dubois. Hiermee trad hij, naast vele binnenlandse concerten  en radio/tv performances, op in steden als Berlijn, Praag, Moskou, St. Petersburg, Boedapest en Milaan.

Sinds september 2010 is Teus als solo-trompettist werkzaam bij het Orkest der Koninklijke Luchtmacht. Deze baan combineert hij met zijn freelance werkzaamheden, waaronder ook zijn eigen Liquid Music Quintet. Hiermee werd hij, kort na de release van hun album "FLOW"uitgeroepen tot radio 6 Soul & Jazz Talent. Ook het freeware album "LM6iX"van Black Gold 360 scoorde uitstekend, gezien de ruim 70.000 downlaods en lovende recensies in binnen- en buitenland.

Op zijn cv zijn daarnaast een 15-tal bekende musicals te vinden, waaronder Grease, Fame, Footlose, Saturday Night Fever en Wicked

http://www.youtube.com/watch?v=CpdmTCR4yBE

 

Als vocale gast hebben wij zanger Rob Reyners gevraagd een aantal nummers voor zijn rekening te nemen. Deze zanger heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend. Rob Reyners is een duizendpoot; zingen, bugel en trompet spelen, gitaar en piano spelen, theater maken, sketches schrijven en gedichten schrijven.Rob is 22 jaar, woont in Maastricht en studeert Jazz Zang aan het Conservatorium te Maastricht.Afgelopen januari presenteerde hij zijn eerste CD; “Haven’t Met You Yet”. Muziek is zijn lust en zijn leven, maar hij schroomt niet ook andere kunstvormen aan een grondige blik te onderwerpen.

Zijn motto:

“Dood gaan we toch, dus dan kunnen we beter genieten van ’t leven!”

 

Dirigent van dit project is wederom Wim Hamans. www.wimhamans.nl  

 

10 november Perron 55 te Venlo met Teus Nobel en Rob Reijners, deur open 14.30, aanvang 15.00 uur.

 
Dirigent Wim Hamans

Het najaars project van 2012 staat onder leiding van Wim Hamans. Wim is gitarist/arrangeur bij de luchtmachtkapel. Wil je meer weten over Wim kijk dan op zijn website www.wimhamans.nl.